Carnisseria Gallifa

Avui en dia ja tenim a la tercera generació treballant a la carnisseria. Ho portem a la sang. Treballem la carn de vedella i xai des de la canal al canaló tradicional, desfent, tallant i elaborant tota mena de productes càrnics. Sempre innovant, ara amb tota mena de elaborats i plats cuinats.

Qui coneix molt bé l’evolució de la carnisseria és el Xavier Gallifa, propietari de Carnisseria Gallifa i President del Gremi de Carnissers de Barcelona. Fill de carnissers del Mercat de Felip II, començà l’ofici als 17 anys com a aprenent. Als 24 anys va ser propietari d’una petita carnisseria al Mercat del Clot, i anys més tard, amb 31, heretà el negoci familiar del Mercat de Felip II. Orgullós del seu ofici explica que tot començà quan la mare i la tieta van voler obrir un negoci propi, i es van decidir per una petita carnisseria del recent inaugurat Mercat de Felip II. Explica que l’Ajuntament els hi ho posà molt fàcil, “unes condicions immillorables” afirma, però van necessitar un ajornament de sis mesos per a poder pagar la parada. No oblida els seus orígens, quan recorda que “El fet de que el pare i el tiet fossin aragonesos de la franja va dur molta clientela d’origen “maño” que vivien al barri. Eren com si fossin una gran família, que se sentien millor atesos a casa nostra.”  I és que el Xavier alguna cosa ha paït, perquè elles “Sempre han sigut pioneres en modernitzar el negoci. Van ser les primeres del Mercat en posar el mostrador frigorífic, les primeres bàscules electròniques que donaven el preu exacte de la venta  i  com no, les primeres en fer hamburgueses, aleshores el “bistec rus”. Ara hem estat mereixedors de la primera autorització sanitària dins d’un mercat a la ciutat de Barcelona.” I la nissaga segueix. “Avui en dia ja tenim a la tercera generació treballant a la carnisseria. Ho portem a la sang.  Treballem la carn de vedella i xai des de la canal al canaló tradicional, desfent, tallant i elaborant tota mena de productes càrnics. Sempre innovant, ara amb tota mena de elaborats i plats cuinats.”

Valora y deja tu opinión

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Dilluns, dimarts, dimecres, dijous i dissabte 7:00h a 14:00h Divendres 7:00h a 20:00h